Gojaznost - simptom pozitivne reakcije tela na unutrašnje i spoljašnje stresore/toxine 

Za Konvencionalnu Medicinu gojaznost predstavlja metabolički poremećaj, a ono što je u poslednjih dvadesetak godina dominantno vezano za poremećaj metabolizma u gojaznosti je sledeće:

- insulinska rezistencija,
- leptin rezistencija, 
- nivo adiponektina, i 
- odnos leptin/adiponektin.


Odnosi ovih i mnogih drugih hormona, njihova homeostaza i regulacija od strane masnog tkiva, utiču na to da je osobama koje su sklone gojenju ili gojazne, vrlo teško da održavaju uravnoteženu telesnu težinu, na (medicinski i socijalno) prihvatljivom nivou.

Pitajte svoje lekare da li su upoznati sa ovim hormonima i sindromima njihovih poremećenih odnosa kao osnovama nastanka ne samo gojaznosti, nego i velikog broja savremenih hroničnih bolesti.
Ako nisu upoznati sa novim stavovima i teorijama koje nastaju ili već postoje u naučnim krugovima - potražite drugog lekara - da biste bili bezbedni.

 

Mediji bezobzirno pokušavaju da povežu gojaznost sa siromaštvom, lenjošću i neobrazovanošću, a sve bolesti koje postoje se, prema vestima, jedino javljaju kod gojaznih. ZABLUDE.

 

Unazad pedest i više godina se u savremenim i naprednim društvima uzaludno pokušava da se broj gojaznih osoba smanji edukacijom opšte populacije da broje kalorije koje unose i da treniraju što češće i intenzivnije mogu ne bi li izgubili višak kilograma. A prodaja različitih preparata za mršavljenje, dijeta, sistema vežbanja i raznih ličnih i motivacionih trenera je unosan biznis za one koji znaju da iskoriste moderne trendove.
Ukupni rezultat tog stava i svih tih ponuda je - sve veći broj gojaznih osoba, i to ne samo odraslih, već i dece.

 

Značajan broj osoba koje su na čelu uspešnih i velikih biznisa, osoba koje su lekari, profesori univerziteta, hirurzi, umetnici, bankari, direktori uticajnih ustanova idr., u ovoj zemlji i u inostranstvu, je gojazno ili veoma teško uspeva da kontroliše i reguliše telesnu težinu. 

- Da li mislite da su svi ovi ljudi uspeli da stignu do tako visokih položaja i postali uspešni i uticajni time što su najveći deo svog života ležali u sofi, gledali TV, prejedali se McDonaldsovih burgera, i pili pivo i CocaColu?

- Ili možda nemaju dovoljno novca da stave dovoljno voća i povrća na svoju trpezu?

- Ili možda pak nisu do sada čuli da bi trebalo 'svakog dana da broje kalorije koje su uneli, a višak da potroše uveče u teretani, posle dvanaestočasovnog radnog dana'?

- Ili možda još uvek nisu stigli da pročitaju ili čuju šta je zdravo?
 
- Ili mislite da su možda tako glupi i nesposobni da ne znaju da izaberu za sebe najbolje informacije, usluge stručnjaka, stvari i hranu u životu?

Ako nešto pokušavamo da postignemo već pedeset i više godina na odredjeni način, a rezultati su nam nepostojeći ili sve gori - nije li došlo krajnje vreme da neko kaže javno da to očigledno nije pravi način i da nešto značajno mora da se promeni u pristupu tom problemu?

- NAUČITE NEŠTO NOVO DANAS - 
 

Detox sistemi u telu gojaznih osoba su neefikasni, a to nastaje usled oštećenog (naslednjenog ili u toku života stečenog) ćelijskog metabolizma. Prvo medjućelijski prostor služi kao depo za odlaganje toksina, a kada se kapacitet medjućelijskog prostora zasiti, dolazi do stvaranja inertnijeg tkiva - masnog tkiva.
To je ustvari pozitivna i zaštitna reakcija Vitalne Energije na poremećeni unutrašnji teren. Na taj način se štite vitalno važna tkiva, dok se ne obezbede uslovi za izbacivanje kako toksina nastalih od strane sopstvenog metabolizma i raspadnutih ćelija (svakodnevno se normalno uklone bilioni oštećenih i mrtvih ćelija), tako i od spolja unetih toxina.

 

*VAŽNA PRIMEDBA:
Što su pacijenti manje telesne težine (klinike za lečenje malignih oboljenja su pune normalno uhranjenih i pothranjenih pacijenata, a ne gojaznih i preterano gojaznih!), to su oštećenija i zagadjenija vitalno važna tkiva, a time nastaju sve pogodniji uslovi za razvoj onih ćelija koje jedino i mogu da opstanu u tako toksičnim uslovima. Te ćelije zovemo kancer ćelije.*

 

Postepeni poremećaj metabolizma i slabljenje energetskih procesa unutar svih ćelija/tkiva dalje signal da u telu postoji energetski deficit, i pokreće mehanizme ili čuvanja energije (neki bi to nazvali lenčarenje) ili češćeg unosa hrane (što bi neki nazvali prejedanje) u nameri da obeybedi supstrate za lako stvaranje energije (naročito u mozgu).
To su mehanizmi koji se pokreću da bi se omogućio opstanak jedinke, a gojaznost postaje simptom opšteg poremećaja na nivou matrixa, tkiva i ćelija.

Kao spoljni uzrok pokretanja ovog disbalansa se najčešće navode toksini iz vakcina (u samo jednoj vakcini ima toliko žive da je potrebno 70 kilograma tkiva da bi se ta količina žive dovoljno razredila i da bi se poništio njen toksični efekat, a prosecno dete u Americi dobije 30 vakcina do 16te godine), toksini iz vode koje pijemo, toksini iz zagadjenog vazduha, toksini iz veštački proizvedene hrane.

Dalje - prevelika količina proteina i šećera u ishrani, u toku metabolisanja, stvaraju previše kiselih ostataka, a neefikasno telo i neefikasni detox procesi u oslabljenom telu gojazne osobe ne mogu dovoljno brzo da izbace ove štetne ostatke iz tela.

 

Uz gore navedeno i - da ponovimo i naglasimo - uz toksine koje svi unosimo svakodnevno disanjem, putem vode, vakcinisanjem, preteranom medikacijom od malih nogu, itd., telo gojazne osobe nije u stanju da dovoljno brzo izbaci sve ove štetne i strane materije, i razvija pozitivnu reakciju gomilanja masnog tkiva, a sve u pokušaju da razredi ove toksične materije i ukloni ih daleko od važnih organa i tkiva.

ZAPAMTITE:
Regulisanje apetita ili osećaja gladi NIJE funkcija centralnog nervnog sistema i viših centara u mozgu, nego autonomnog nervnog sistema - procesora u mozgu koji se zove hipotalamus.

 

Konvencionalna medicina i mediji diktiraju pogrešne informacije da su masti u ishrani štetne, hemijske materije u vidu lekova neophodne, a hemijske materije u vodi i vazduhu nebitne i u skoro nemerljivim i zanemarljivim koncentracijama, i naravno - da su jedino gojazni bolesni i to samo zato što se prejedaju i po ceo dan gledaju TV.
 
Sve ćelije u našem telu, sem moždanih ćelija, su dizajnirane tako da najekonomičnije i najefikasnije koriste masti, a ne šećere. Obrok u kome ima dovoljno zdravih masti daje dovoljno energije da ne osećamo glad bar 4-5 sati, što dopušta da nivo insulina padne na normalne vrednosti i ostane bar neko vreme na tom nivou.

 

Stoga, gojaznost nastaje kao REZULTAT, simptom, ovog regulacionog poremećaja, i zbog 'zdravih saveta i stavova' savremene medicine i medija da se ne jedu masti, a ne kao UZROK ovog poremećaja.

 

Posetite našu BLOG stranu za dodatne informacije...

"Svako bi trebalo da posmatra svoje telo kao neprocenjiv dar koji se voli iznad svega, kao predivno umetničko delo neopisive lepote, i tajna izvan ljudskog poimanja tako delikatna da reč, dah, pogled, i misao čak, može da je povredi."

NIKOLA TESLA (1856-1943) 

VAŽNE NAPOMENE: 
Sve informacije koje se nalaze na ovom website-u:
- su samo opšte informacije, 
- ne predstavljaju medicinski savet za korisnike ovog website-a, i
- svako od korisnika ovog website-a bi trebalo da se lično konsultuje isključivo sa doktorom koji je upoznat sa detaljima vezanim za njihovo stanje i sa specifičnostima njihovog slučaja.


Copyright © 2009 - 2021 AkuDoktor. Sva prava zadržana.