Plodnost Žene

 

Prosto je neverovatno, da bez obzira sto žene provode toliko vremena sa svojim specijalistima za reprodukciju, ipak ostanu neupućene u ono što je neophodno za stvaranje zdravih reproduktivnih ćelija u oba partnera, a što je osnovni preduslov za bolji uspeh kako prirodnih pokušaja začeća, tako i asistiranih metoda.

- Zašto je potrebno 3-6 meseci tretmana? -


Za sazrevanje i formiranje nove generacije zdravih i funkcionalno jakih/jačih i kvalitetnijih germinativnih ćelija, i kod žena i kod muškaraca, je potrebno 3 meseca.

One pozitivne promene koje preduzimate počev OD DANAS vaš partner i vi - promena ishrane, promena načina života, unošenje suplemenata u ishranu, počinjete akupunkturom ili masažom da bolje hranite svoje reproduktivne organe, i dr. - najbolje će se odraziti na kvalitet generacije jajnih ćelija i spermatozoida koji će stasati tek za tri meseca, i nadalje dokle god vi budete održavali uravnoteženiji stil života i ove pozitivne promene.

Isti je primer recimo i za ćelije kože, čiji period sazrevanja isto traje tri meseca - pozitivne promene na koži se ne dešavaju preko noći ili posle 2 tretmana akupunkture ili neke druge metode, već tek kada počnu na površinu da se pojavljuju zdravije ćelije kože.

Hormonske poremećaje je čak potrebno i duže lečiti i uravnotežavati, jer u svojoj osnovi imaju najčešće kombinaciju više sindroma. Za detalje možete doći kod nas na konsultaciju.


                          
 

Daćemo još jedan primer - iz našeg iskustva, najveći broj pacijentkinja koje dolaze kod nas i koje mi tretiramo, kao osnovu svih poremećaja imaju sindrom Hladnoće, i to najjače izražen u maloj karlici.
 

Kao što u prirodi hladnoća sprečava cirkulaciju tečnosti, tako i u ljudskom telu sprečava cirkulaciju krvi. Čim je otežana ili sprečena lokalno cirkulacija, onda je telo sklono da pravi i konglomerate u vidu cisti, mioma, i drugih promena.
Ili pak ne mogu da se stvore dovoljno kvalitetne jajne ćelije, ili pak nije dovoljna debljina sluzokože materice da bi embrion imao gde da se ugnjezdi. Na sve ove procese utiču hormoni, na nivo hormona utiče zdrav odgovor tkiva na periferiji.

To su pacijentkinje koje, najčešće od prve menstruacije, imaju izrazite bolove u toku menstruacije, manje ili veće ugruške krvi u menstrualnoj krvi, tamnu menstrualnu krv, itd. Kasnije se razviju jos i drugi poremećaji.

Većina žena je uvereno da je to normalno, zato što ginekolozi kao jedino rešenje za ovaj problem imaju da ponude nesteroidne antireumatike ili neke druge analgetike.
I sami znate da se prva menstruacija javlja najčešće oko 13. godine. Do vremena kada devojka ima 25, 28 ili 30 godina i počne da razmišlja i zaželi trudnoću, u njenoj maloj karlici već 10-15 godina postoji loša ishrana reproduktivnih organa.
Nerealno je očekivati da će se nešto promeniti za vrlo kratko vreme ako je osnovni poremećaj dugotrajan, bez obzira koji ste izabrali tretman.

Snimak procesa ovulacije - ceo proces je trajao duže od petnaest minuta. Proces ovulacije je uhvaćen sasvim slučajno, a nastao je u toku priprema za operativni zahvat - histerektomiju - kod 45-godišnje žene. Ranije se smatralo da se jajašce oslobodi iz folikula uz 'eksploziju', sada se zna da čitav proces zahteva vreme.

Preuzeto iz magazina 'New Scientist'.

- Zašto se rade akutretmani pre i posle EMBRIO-TRANSFERA? -

Do vremena kada pacijentkinja (par) dodje do faze embrio-transfera, sigurno je prošla kroz fazu izuzetnog emotivnog, psihičkog i fizičkog stresa u trajanju od bar mesec i po dana.

Drugo, u toku samog embrio-transfera, fizički se kateterom ulazi u šupljinu materice. Ovo nije fiziološki i normalan dogadjaj za matericu kao mišicni i kontraktilni organ. Ponekad žena bude u takvom psihičkom i fizičkom grču, da ovaj proces može čak da bude i bolan za nju.

Ako pokušate da smirite čitavu ovu odbrambenu reakciju tela na nešto što 'doživljava' kao atak, veće su šanse da zametak ostane u kavuumu uterusa i ugnjezdi se.