Estetska akupunktura

 

- Ekskluzivni tretman specijalizovane akupunkture za veoma zahtevne pacijente dizajniran tako da se ostvare najbolji rezultati -

Estetska akupunktura je holistička terapija koja tretira celu osobu, pokreće različite metaboličke funkcije u telu, menja način sekrecije neurotransmitera u mozgu, a samim tim i funkcionisanje uma i način razmišljanja osobe, i što je najvažnije dovodi do ubrzavanja i pospešivanja procesa reparacije i regeneracije u samoj koži.

Kombinacijom svih ovih faktora, pacijent će u svakom slučaju osećati povećano samozadovoljstvo i samopouzdanje, što će se pokazati kroz izraz sreće i povratka osmeha na licu.
Najbolje rezultate postižemo upravo zbog celokupne lepote koju kreiramo iznutra, uticajem kako na telo, tako i ma um osobe koju tretiramo.

Estetska akupunktura dobija na popularnosti u poslednjih nekoliko decenija od kada se javne i poznate ličnosti, naročito u Holivudu, okreću ovim tretmanima kao bezbednoj i prirodnoj alternativi korektivnim hirurškim metodama.

Estetska akupunktura je vrsta umetnosti koja se usavršavala u okviru Kinske Medicine hiljadama godina, i koja se u početku koristila samo kod dama na carskom dvoru. Estetska akupunktura dugo nije bila dostupna običnim ljudima. U savremenom svetu se to menja.

To je bezbedna, efikasna i gotovo bezbolna metoda koja regeneriše kožu lica i vrata, fine borice mogu u potpunosti nestati, dublje bore se smanjuju, vraća se svežina kože lica.

Ovi tretmani utiču na celokupne procese starenja u telu, koji su i osnovi uzroci starenja kože lica i vrata. I veoma lepo i ugodno dovedu do promena koje nisu upečatljive, preterane, ponekad čak i smešne, kao što se povremeno desi posle plastičnih zahvata.

Tretmani estetske akupunkture lica i vrata imaju sledeće efekte: 

· Stimulišu cirkulaciju energije, krvi i limfe
· Poboljšavaju tonus mišića i stanje kože
· Poboljšavaju i stimulišu sintezu kolagena i njegovu strukturu
· Smanjuju efekat 'viseće kože' na obrazima i vilici
· Generalno pospešuju osećaj dobrobita i relaksacije.

 

Puni efekti estetske akupunkture su vidljivi tek posle tri meseca, a iz razloga što period sazrevanja ćelija kože traje tri meseca - pozitivne promene na koži se ne dešavaju preko noći ili posle 2 tretmana akupunkture ili neke druge metode, već tek kada u površnim slojevima kože počnu da se pojavljuju zdravije i bolje ishranjene ćelije kože.

 

U našem Centru doktori naročitu pažnju posvećuju detaljnoj anamnezi i dijagnostici po principima Kineske medicine u proceni stanja pacijenta i odabiru tretmana koji će dati najbolje rezultate. 

Tretmani se sastoje od pet faza, koje su sledeće:

  • tradicionalna akupunktura tačaka na telu, relevantnih za ovu vrstu tretmana

  • akupunktura uha - tačke na uhu

  • specijalne lokalne tačke na licu i vratu

  • post-tretman masaža lica i vrata

  • savet dat u vezi ishrane i uvođenja suplemenata.
     

- Ovo je ekskluzivni tretman akupunkture za veoma zahtevne pacijente, koji je tako dizajniran da se ostvare najbolji rezultati. Svaki tretman traje do 2h.
- Preporučujemo 10-12 tretmana u nizu, za postizanje dobrih rezultata. 
- Tretmani se najčešće rade jednom nedeljno. Mogu u početku da se rade i češće ukoliko pacijent dobro podnosi tretmane. 
- Kada se jednom postignu zadovoljavajući rezultati, tretmani održavanja efekata se mogu rasporediti jednom mesečno ili malo češće.
- Što se ranije krene sa malim korekcijama, to su efekti bolji i dugotrajniji.