top of page

​​Homeopatska Medicina

Homeopatija je sistem medicine u čijoj je osnovi lečenje pacijenata visoko razblaženim i potenciranim supstancama koje pokreću prirodni sistem i potencijal naših tela za samo-lečenje. Ovaj sistem je zasnovan na principu ‘neka se slično sličnim leči', sto znači da supstanca koja izaziva određene simptome u telu zdrave osobe, moze da leči bolest koja ima iste simptome, kada se osoba razboli.

 

Na primer Coffea Cruda (sirova kafa) može da se koristi u lečenju nesanice, zato što izaziva nesanicu kod većine zdravih osoba koje je konzumiraju, naročito u većim količinama. 

Kora kinina izaziva kod zdravih osoba simptome slične malariji - kinin se koristi u lečenju malarije i u Savremenoj Medicini.
Soli arsenika su sastavni deo protokola lečenja pojedinih leukemija u Savremenoj Medicini (akutna promijelocitna leukemija).

Svi znamo koje simtome na očima i nosu izaziva crni luk dok ga seckamo, zato ga homeopatija koristi u lečenju prehlade, itd.

 

- HOMEOPATSKI LEKOVI - Efikasnost homeopatskih lekova se prema ovoj teoriji zasniva na pamćenju energetskog prisustva i energetskog kvaliteta neke materije u razblaženom rastvoru. I to bez obzira što je ponekad razblaženje tako veliko da se čak ni delići te materije ne mogu detektovati u rastvoru. Delići materije se ne mogu detektovati, ali se zato energetska svojstva te materije mogu izmeriti i dokazati savremenim tehnikama fizičko-hemijskih merenja.

Lekari homeopate biraju lekove ne samo prema pacijentovim trenutnim fizičkim simptomima, nego i prema trenutnim emocijama, pridruženim bolestima, psihičkom stanju, načinu života, izgledu pacijenta, karakterističnim pokretima, itd. 
Zato je izuzetno važno izneti svom lekaru homeopati iskreno što više specifičnih i neuobičajenih simptoma i doživljaja stanja bolesti, kako bi lekar što približnije mogao da proceni koji bi homeopatski lek bio najsličniji vašem stanju.

 

Homeopatski lekovi poboljšavaju i angažuju odbrambenu energiju tela, i na taj način mu pomažu da se samoizleči.

 

Ovi lekovi su:

 • vrlo bezbedni, čak i za primenu kod trudnica, beba i dece

 • mogu se bezbedno koristiti i u kombinaciji sa većinom lekova Savremene Medicine

 • nisu toksični

 • ne izazivaju navikavanje.

 

VAŽNE NAPOMENE:
 

 • Homeopatski lekovi se nikada ne uzimaju stalno ili u dugim vremenskim periodima, kao što je najčešće slučaj sa lekovima Konvencionalne Medicine.

 • Uvek se prvo konsultujte sa lekarom homeopatom da li se neka bolest ili stanje može lečiti ovim preparatima ili zahteva istovremenu primenu i lekova iz palete Konvencionalne medicine. Konsultacija je neophodna i u vezi vrste, načina primene, doziranja ovih preparata i dužine njihovog uzimanja.

 • Uz pomoć terapije homeopatskim lekovima, najveći broj lekova koje koristi Konvencionalna medicina u lečenju, najčešće hroničnih bolesti, se mogu potpuno izbaciti iz svakodnevne upotrebe, ukoliko se prođe kroz postepeni proces smanjivanja doze i učestalosti korišćenja ovih lekova.
  Nikada nemojte sami i naglo prekidati svoju terapiju uobičajenim lekovima Konvencionalne medicine.

 • Savetujemo da svog lekara homeopatu uvek obavestite o svim lekovima i dijetetskim preparatima/suplementima koje uzimate.

 • Nasuprot opšte prihvaćenom mišljenju da je korišćenje homeopatskih lekova bezbedno i da nema neželjenih efekata, mi smo mišljenja da SVAKA pogrešna vibracija može da negativno utiče na sistem/telo na koji se premenjuje.
  Zato NE savetujemo pacijentima da sami koriste homeopatske lekove bez stručnog vođenja i saveta, naročito NE, ako koriste homeolekove u visokim potencijama.


   

Dr Jacques Benveniste - Borba sa vetrenjačama

 

Homeopatija utiče na biološke sisteme - eksperiment
bottom of page