​​Homeopatska Medicina

Homeopatija je sistem medicine u čijoj je osnovi lečenje pacijenata visoko razblaženim i potenciranim supstancama koje pokreću prirodni sistem i potencijal naših tela za samo-lečenje. Ovaj sistem je zasnovan na principu ‘neka se slično sličnim leči', sto znači da supstanca koja izaziva određene simptome u telu zdrave osobe, moze da leči bolest koja ima iste simptome, kada se osoba razboli.

 

Na primer Coffea Cruda (sirova kafa) može da se koristi u lečenju nesanice, zato što izaziva nesanicu kod većine zdravih osoba koje je konzumiraju, naročito u većim količinama. 

Kora kinina izaziva kod zdravih osoba simtome slične malariji - kinin se koristi u lečenju malarije i u Savremenoj Medicini.
Soli arsenika su sastvani deo protokola lečenja pojedinih leukemija u Savremenoj Medicini (akutna promijelocitna leukemija).

Svi znamo koje simtome na očima i nosu izaziva crni luk dok ga seckamo, zato ga homeopatija koristi u lečenju prehlade, itd.

 

 

Homeopatski lekovi poboljšavaju i angažuju odbrambenu energiju tela, i na taj način mu pomažu da se samoizleči.

 

Ovi lekovi su:

  • vrlo bezbedni, čak i za primenu kod trudnica, beba i dece

  • mogu se bezbedno koristiti i u kombinaciji sa većinom lekova Savremene Medicine

  • nisu toksični

  • ne izazivaju navikavanje.

- HOMEOPATSKI LEKOVI - Efikasnost homeopatskih lekova se prema ovoj teoriji zasniva na pamćenju energetskog prisustva i energetskog kvaliteta neke materije u razblaženom rastvoru. I to bez obzira što je ponekad razblaženje tako veliko da se čak ni delići te materije ne mogu detektovati u rastvoru. Delići materije se ne mogu detektovati, ali se zato energetska svojstva te materije mogu izmeriti i dokazati savremenim tehnikama fizičko-hemijskih merenja.

Lekari homeopate biraju lekove ne samo prema pacijentovim trenutnim fizičkim simptomima, nego i prema trenutnim emocijama, pridruženim bolestima, psihičkom stanju, načinu života, izgledu pacijenta, karakterističnim pokretima, itd. 
Zato je izuzetno važno izneti svom lekaru homeopati iskreno što više specifičnih i neuobičajenih simptoma i doživljaja stanja bolesti, kako bi lekar što približnije mogao da proceni koji bi homeopatski lek bio najsličniji vašem stanju.

 

VAŽNE NAPOMENE:

  • Homeopatski lekovi se nikada ne uzimaju stalno ili u dugim vremenskim periodima, kao što je najčešće slučaj sa lekovima Savremene Medicine.

  • Uvek se prvo konsultujte sa lekarom homeopatom da li se neka bolest ili stanje može lečiti ovim preparatima ili zahteva istovremenu primenu i lekova iz palete savremene medicine. Konsultacija je neophodna i u vezi vrste, načina primene, doziranja ovih preparata i dužine njihovog uzimanja.

  • Savetujemo da svog lekara homeopatu uvek obavestite o svim lekovima i dijetetskim preparatima/suplementima koje uzimate.

     

Dr Jacques Benveniste - Borba sa vetrenjačama

 

Homeopatija utiče na biološke sisteme - eksperiment

"Svako bi trebalo da posmatra svoje telo kao neprocenjiv dar koji se voli iznad svega, kao predivno umetničko delo neopisive lepote, i tajna izvan ljudskog poimanja tako delikatna da reč, dah, pogled, i misao čak, može da je povredi."

NIKOLA TESLA (1856-1943) 

VAŽNE NAPOMENE: 
Sve informacije koje se nalaze na ovom website-u:
- su samo opšte informacije, 
- ne predstavljaju medicinski savet za korisnike ovog website-a, i
- svako od korisnika ovog website-a bi trebalo da se lično konsultuje isključivo sa doktorom koji je upoznat sa detaljima vezanim za njihovo stanje i sa specifičnostima njihovog slučaja.


Copyright © 2009 - 2021 AkuDoktor. Sva prava zadržana.